miércoles, 25 de enero de 2012

“Els éssers fantàstics de la Roureda”

Ho sabies??? No??? De veritat??? Doncs... Para atenció i llegeix...

Vet aquí que fa segles hi existien uns éssers fantàstics que vivien en el gegantí bosc de roures que era el teu poble. Si, si, On abans hi havien arbres, amb el temps, poc a poc, els homes varen anar destruint el seu hàbitat, embrutant, cremant i talant els roures. Fins i tot van construir la primera fàbrica de mocadors i van edificar cases i edificis, entre d'altres, la nostra escola.

Potser tampoc saps que aquests éssers van intentar trobar un lloc on viure i 'per això van travessar el torrents de Can Llopart i Ca N'estella que acabaven morint en el torrent dels Llops. Així aquests petits entremaliats , que això no vol dir que siguin dolents, van arribar al casc antic del nostre poble que es va desenvolupar entre aquests dos torrents i l'església. Els viuen amagats perquè per desgràcia gairebé ningú creu en ells, a part de que cap arriba a fer més de 5 centímetres i es difícil de veure'ls.

Ho sabies??? No?? De veritat??? Doncs..

Que sàpigues que és a l'escola on es troben més bé perquè els hi encanta fer entremaliadures i han canviat la seva dieta. No t'ho creu? Segur? Uhm... Pensa... Arribes a l'escola i veus que la teva mestra busca el guix que ahir va deixar nou, sencer a la classe. Us pregunta, us mireu però cap de vosaltres ha estat el culpable. Es clar que no! Existeix un follet que és un devorador de guix. Tenen les dents molt fotes i els hi encanta, amés a més disfressar-se amb els papers que no trobeu. Fins i tot es col·loquen de barret les maquinetes, taps de boli i trossos de les gomes que es troben al terra i que ningú recull quan marxeu a casa. Així que ja sabeu.... Aneu en compte!

Però hi ha més, molts més. Coneixes al Trasgolí Cartabó? Aquest gaudeix amagant-vos els deures quan el mestre us els demana i a més a més xiuxiueja a la seva orella sense que s'adoni perquè us pregunti la lliçó quan no la sabeu. Li encanta que els alumnes suspenguin. Mai us ha passat que heu fet els deures però sou incapaços de trobar-los!

I quan de sobte marxa la llum o es pengen i no funcionen els ordinadors? Si! Correcte! És un altre follet al que els seus amics anomenen Follet Elèctric. Però no patiu tant que n'hi ha de bons com la Sílfide Matemàtica, que és una criatura bonica, pel-roja que sempre seu en un racó de la classe, però només de matemàtiques. L'encanten... Es queda tota embadalida amb les multiplicacions, els problemes i el càlcul mental, gaudint així del seu millor moment del dia. A més a més li encanta repassar els exàmens per veure si el professor els ha corregit bé.

Crec que has de saber que no tots els éssers fantàstics actuen sols, alguns d'ells no saben viure si no es en colla con el Sagal Tèrmit, conegut conegut també com el devorador de llapis, el seu aliment preferit desprès de l'escorça dels roures. I el mateix els hi passa a les Paparres Tancaulls. Us penseu que teniu son perquè no heu dormit prou! I ara xavals! Els ulls se us tanquen pel pens d'aquests animalons que es pengen de les vostres parpelles gronxant-se. Atenció! Per desfer-vos d'elles heu de bufar cap els ulls, ami us els fregueu! S'empipen i encara estiren més fort!

Ja, si, ho sabem, si, tots esteu cansants de veure les pilotes desinflades, el cuir del poltre mossegat i fins i tot el matalàs de gimnàstica. Segur que us heu preguntat: com pot ser? Fàcil, el Pupagat Golafre s'ho menja quan la mestra us torna a classe i acabeu de fer educació física, però és tan àgil i ràpid que és molt complicat veure'l en acció.

I parlant de menjar... Sabeu que tot i que és molt lletjot el Trolet de Paperera viu i menja del que vosaltres tireu en ella? Potser és per això que els mestres us demanen, si us plau, que no tireu res al terra, ja que el pobre follet podria passar molta, molta gana.

Va si, us parlaré també del Dimoniet Convocapolls. És mig follet, mig insecte i per mitjà d'encanteris convoca a milers de polls perquè cada any envaeixin les escoles i provoquin questes picors en els cap del alumnes. Sincerament ho fa per fastiguejar als pares.

Per últim, tot i que hi més, molts més, m'agradaria que féssiu una petita reflexió. No us heu assegut algun dia al pati molt tristos i de sobte heu sentit un petit alleujament, que cada vegada es feia més gran? Com si haguéssiu estat moltes hores tancats en la foscor i de cop una finestra es comencés a obrir per deixar entrar la claror i la frescor. Si? Doncs ja heu conegut a la Sílfide del Pati, la que ajuda a aquells que se senten tristos, desplaçats i de vegades, marginats. Ella intenta ajudar-vos però alerta! El coratge per resoldre els vostres problemes ha de sortir de vosaltres mateixos.

Doncs bé, per avui em sembla que ja hi ha prou de parlar i conèixer dels ésser fantàstics que hi ha a la nostra escola “La Roureda”. Potser un altre dia us parlaré dels éssers de la biblioteca, d'altres que dins de l'aula, o del gimnàs o en el pati van que moltes vegades us pregunteu: Què ha passat? Com pot ser? Qui ha estat?



Els éssers fantàstic de l'escola
Albert Alforcea
Mª Isabel Carrasco

****Traducción lo antes posible.... Disculpad las posibles molèsties, pero es el original.....

1 comentario:

  1. La traducción no tendrá el mismo encanto, me temo.
    Es muy bueno..yo que tú, me asociaría con algún ilustrador y lo publicaría. XD

    ResponderEliminar